Paraguay

In ons archief vonden we slechts twee reportages uit Paraguay. Journalisten en toeristen mijden het land. Daarentegen is Paraguay in trek bij neonazi's en door Interpol gezochte criminelen.

Radiodoc: Paranoia Paraguay

In de media lees, hoor en zie je weinig over het Midden-Amerikaanse land. Dat is een vruchtbare bodem voor geruchten. Klopt het dat criminelen hier hun toevluchtsoord zoeken en is een huurmoordernaar hier goedkoper dan waar dan ook? Robby Muntz wilde het wel eens weten en maakte voor radiodoc een tweeluik over dit land samen met zijn vriend, journalist en schrijver Arthur van Amerongen. Van Amerongen woont er en schrijft een boek over het land dat Paranoia Paraguay gaat heten. De twee kwajongens (want dat zijn ze, ook al zijn ze niet al te jong meer) geven op een humoristische manier je een inkijkje in dit rare land. Want die conclusie kan je na het luisteren van twee delen wel trekken.

Bureau Buitenland: een symfonie uit afval

Jongeren uit arme families maken van afvalhout en oude blikken muziekinstrumenten. Ze hebben de troep gevonden op en rond de stortplaats van de hoofdstad Asuncion en vormen met z'n alleen een orkest. En dat muziek maken doen ze zo verdienstelijk dat ze er in 2013 zelfs de Prins Claus Prijs voor kregen. Begin 2014 waren ze even op toernee in Nederland en verslaggever Edwin Koopman luisterde mee.