In vorm blijven is voor veel mensen in de wereld een worsteling. In deze uitzending laten fanatieke fitnessgoeroes en goed getrainde bodybuilders zien hoe zij strak en fit blijven in hun land.

In deze aflevering zie je Haroon tegen de zin van zijn familie trainen voor de titel kampioen bodybuilding van Pakistan en demonstreert de superslanke Joanna Rohrback uit de VS een door haar zelf ontwikkelde fitnessmethode.

Joanna’s Prancercise workout ging viral op YouTube en maakte van haar in één klap een klassieke fitnessgoeroe met een grote schare fans. Prancercise is een combinatie van dansen, spieroefeningen en steigeren. Steigeren als een paard, wel te verstaan. Joanna prancet al sinds 1989 en ontwikkelde sindsdien verschillende niveaus binnen haar eigen fitnessmethode. Het ziet er misschien wat onbeholpen uit, maar als we daarmee net zo’n frêle figuurtje als de 61-jarige Joanna kunnen krijgen, prancen we graag met haar mee.

Mevrouw Zhang Xingui uit China heeft ook haar eigen succesvolle workout: pleindansen. Mevrouw Zhang begon ooit in het klein, maar heeft inmiddels een dansklasje vol dames die iedere dag een uur lang haar pasjes nadoen op het plein. Haar man vindt pleindansen eigenlijk not done voor arme boeren zoals hij en zijn vrouw, maar het effect op haar figuur is mevrouw Zhang meer waard dan de ouderwetse opvatting van haar echtgenoot.

Haroon kan als bodybuilder in Pakistan ook niet op veel steun van zijn omgeving rekenen. Zijn familie begrijpt niet dat hij zijn tijd verspilt in de sportschool, terwijl hij ook gewoon geld kan verdienen om het gezin te onderhouden. Maar Haroon ziet alleen maar voordelen van zijn inspanningen: 'Toen ik nog niet aan bodybuilding deed was ik pas een uitslover. Tegenwoordig houd ik de knoopjes van mijn blouse gewoon dicht als ik over straat loop,' zegt Haroon, die dus eigenlijk een hele nette jongen is geworden van al dat oppompen.

Thash en Nosh bewijzen dat een aantrekkelijk figuur niet altijd bloed, zweet en tranen hoeft te kosten. De dames hebben met hun goed gevulde derriere volgens veel Zuid-Afrikaanse mannen juist het ideale figuur. 'We eten brood, friet, worst en spek. En dat zo’n die keer per week,' legt Nosh uit. Zo houdt zij haar kont in vorm om er goed mee te kunnen schudden tijdens haar optredens met de Smash Twerkerz. In de clubs van Johannesburg maken zij de mannen horendol met hun sexy assmoves. En wat heb je daarvoor nodig? Precies, een lekkere volle bips.

Metropolis - Fitness
Donderdag, Nederland 3, 21.00 uur

meer metropolis