‘Reizen is fataal voor vooroordelen,’ stelde Mark Twain. VPRO Buitenland is voor een zomerserie op zoek naar jouw blikverruimende reiservaring. Deel je ervaring en maak kans op een buitenlandprijzenpakket.

Om precies te zijn, zei Twain: "Reizen is dodelijk voor vooroordelen, onverdraagzaamheid en bekrompenheid, veel mensen kunnen dit goed gebruiken. Een open, gezonde en barmhartige blik op mensen en dingen krijg je niet door je hele leven in een hoekje van de aarde te vegeteren."

Als je enige reiservaring heb, zul je deze woorden kunnen herkennen. Welke ontmoeting haalde jouw beeld van een land onderuit? Welk idee had je vooraf? Wat kwam ervoor terug?

Stuur de redactie van VPRO Buitenland een foto van deze ontmoeting, met in maximaal 200 woorden je anekdote en antwoord op bovenstaande vragen. De beste inzendingen worden gepubliceerd op deze website. Uit deze kandidaten wordt een winnaar gekozen die er vandoor gaat met de hoofdprijs: publicatie in de VPRO Gids, een VPRO Buitenland-prijzenpakket en uiteraard eeuwige roem. Wil je meedingen? Stuur je inzending uiterlijk 31 augustus 2014 naar buitenland@vpro.nl

Voorwaarden

Door deel te nemen geef je aan akkoord te gaan met de volgende voorwaarden:

  • Je geeft de VPRO het recht op publicatie van je foto en verhaal, in de VPRO-gids en op de website
  • Je geeft de redactie het recht je inzending (waar nodig) te redigeren.
  • Je geeft de redactie het recht je gedurende de looptijd van de competitie per mail op de hoogte te houden van inzendingen, deadlines en eventuele wijzigingen.