Vakantiekriebels? Metropolis presenteert een ruige reisgids voor avonturiers met lef. In twee speciale zomeruitzendingen inspireren de lokale correspondenten je met de (te) gekste plekken die ze bezocht hebben.

--------------------------------------
Metropolis' ruige reisgids
Donderdag 31 juli & 7 augustus om 21.30 op Nederland 3
--------------------------------------

Juli en augustus. We gaan massaal op vakantie. De meeste mensen blijven op de gebaande paden. Jammer, want daarbuiten is veel te beleven. Zo blijkt een heavy metal festival in Botswana onverwacht soelaas te kunnen bieden aan de headbanger op safari en kunnen experimentele eters hun ei kwijt in buurland Zuid-Afrika met een traditionele townshipsnack van op straat gebarbecuede kippenkoppen.

Metropolis geeft deze zomer reistips voor avontuurlijke geesten. De ruige reisgids begint simpel, met tips uit laid back Nicaragua. Op het strand van Pochomil kun je genieten van de wervelende optredens van Chayanne, een akoestische Michael Jackson-imitator waar je U tegen zegt en die een paar jaar geleden zelfs de Metropolistrofee voor de beste King of Pop-act ter wereld won. Maar Nicaragua is ook een land met een jaarlijkse eendenrace dat bewijst dat een traditioneel feest niet saai hoeft te zijn. Belangrijk onderdeel is de paardrijwedstrijd waarbij de beschonken ruiters voor de uitdaging staan de kop van een eend te trekken. Een authentiek inkijkje in de Nicaraguaanse cultuur.

Aziëgangers komen ook aan hun trekken in deze uitzending met tips over een bezoek aan de penistempel in Kawasaki, waar je prestatieverhogende souvenirs kunt kopen en een duik in het Tokiose nachtleven met correspondent Mao. Zij ging met de vrijgezelle Keiko naar een gezelschapsclub in het red-light district van de stad waar je een vriendje-voor-een-avond kunt bestellen.

Tot slot een bezoek aan een van de ruige townships van Johannesburg, Alexandra. Deze wijk kun je het best bezoeken met een gids. Lokale specialiteiten zijn: gebakken kippenkoppen- en darmen, bereid door een van mama’s op de hoek van de straat.

Volgende week in deel twee onder meer: het dwergenrijk in China en krokodillen aaien in Burkina Faso.