Het ebolavirus breidt zich vooral uit in de West-Afrikaanse landen Guinee, Sierra Leone en Liberia. VPRO-programmamakers weten je meer te vertellen over de bloedige geschiedenis, bijgeloof en vaak brute presidenten uit die regio.

Ebola in Andere Tijden: 6 november

In de herfst van 1976 zaait een onbekend virus dood en verderf in een aantal dorpjes rond een Belgische missiepost in Congo. De patiënten krijgen hoofdpijn, hoge koorts, gaan braken en sterven bijna zonder uitzondering binnen tien dagen. Maar het is de dood van twee blanke missiezusters die de internationale gemeenschap alarmeert. Twee Vlaamse artsen gaan op zoek naar de oorsprong van de ziekte en ontdekken het killer-virus: Ebola. Andere Tijden, donderdag 6 nov. om 21.20 uur op NPO2. 

ebola en west-afrika bij de vpro

Makers van de VPRO spraken al eerder met de ontdekkers van ebola. En ze reisden ook voor de uitbraak al naar West-Afrika. Deze reportages, documentaires en gesprekken geven verdieping en meer context over het virus en de landen. Luister en kijk. Zo willen we je helpen de wereld iets beter te begrijpen en je mening te slijpen. 

HOE?

Klik op een icoon (ster of ballon) op de kaart. Er verschijnt een link en korte beschrijving van de reportage, het gesprek of de documentaire. Klik op de link en luister en kijk!  

legenda: camera = meer over het land (geschiedenis, politiek) & rode ballon =  meer over ziekte ebola & paarse muzieknoten: muziek