Verenigde Staten 1987. Avonturenfilm van Ben Bolt en Harold Becker. Met o.a. Matt Dillon, Diana Lane, Tommy Lee Jones, Tom Skerritt en Lee Grant.

VPRO Cinema

In 1957 woont Cullen (Dillon) in een klein stadje in Indiana, samen met zijn moeder. Overdag werkt hij, maar leven doet hij vooral `s nachts, wanneer de dobbelstenen rollen. Hij blijkt over het ware goktalent te beschikken, en op aanraden van zijn mentor trekt hij naar Chicago. Met de steun van Mr. Edwards (Dern), een magnaat, krijgt hij faam in het gokwereldje, tot hij verliefd wordt op Lorry Dane (Lane), die striptease-danseres is in de club van George Cole (Jones) haar man. Een vlotte actiefilm, die niets nieuws te vertellen heeft over de wereld van de gokkers. De sfeer van die tijd wordt goed weergegeven. Robert Roy Pool baseerde zijn scenario op de roman The Arm van Clark Howard. Goed serieproduct zonder de minste nasmaak. Voor de fotografie was Ralf D. Bode verantwoordelijk. Ook bekend als THE ARM.

credits

Regie:
Ben Bolt, Harold Becker
Cast:
Matt Dillon, Diana Lane, Tommy Lee Jones, Tom Skerritt, Lee Grant, Bruce Dern, Suzy Amis, David Marshall Grant, Don Francks, Meg Hogarth, Del Close, Diane Lane
Scenario:
Robert Roy Pool
Camera:
Ralf D. Bode
Muziek:
Michael Melvoin
Montage:
Stuart H. Pappé
Jaar:
1987
Alt. titels:
Big Town, The, Arm, The
Genres:
Avonturenfilm, Drama, Thriller
Trefwoorden:
Avonturenfilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

The Big Town (1987) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken