Candy Mountain

1987, Robert Frank, 91 minuten

Zwitserland/Frankrijk/Canada 1987. Muziek van Robert Frank en Rudy Wurlitzer. Met o.a. Kevin J. O'Connor, Harris Yulin, Tom Waits, Bulle Ogier en Roberts Blossom.

VPRO Cinema

John (O`Connor), een jonge werkloze popster, krijgt de opdracht de mysterieuze Elmore Silk (Yulin) te gaan zoeken, die al twintig jaar wordt vermist. Hij was de beroemdste gitaarbouwer ter wereld. In werkelijkheid gaat het om een soort parodie en een afstandelijke satire op de veel gemaakte 'road movie', voortgekomen uit de tijdgeest van 1968 met als thema de zwerftocht van de hoofdpersoon. Ongelijkmatige maar over het algemeen vindingrijke scènes met vele knipogen naar de cinefielen, een onderhoudend tempo en een bitterzoete schets van mensen aan de zelfkant van het bestaan. Een intrigerende samenwerking tussen fotograaf/cineast Frank en scenarioschrijver Wurlitzer met een bont gezelschap van muzikanten en acteurs. Deze voor het merendeel Frans-Zwitserse produktie is in Canada opgenomen, met mooie romantische en realistische landschapsbeelden van Pio Corradi en een grotendeels Angelsaksische casting. Scenario van Rudy Wurlitzer.

credits

Regie:
Robert Frank, Rudy Wurlitzer
Cast:
Kevin J. O'Connor, Harris Yulin, Tom Waits, Bulle Ogier, Roberts Blossom, Leon Redbone, Dr. John, Joe Strummer, David Johanson, Buster Poindexter, Rita McNeil, Laurie Metcalf, Jayne Eastwood
Scenario:
Rudy Wurlitzer
Muziek:
Hal Wilner, Dr. John, David Johansen, Leon Redbone, Tom Waits
Jaar:
1987
Genres:
Muziek, Drama
Trefwoorden:
Road-movie, Popmuziek
Landen:
Zwitserland, Frankrijk, Canada


op televisie
0 uitzendingen

Candy Mountain (1987) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer