Frankrijk 1989. Denys de La Patellière. Met o.a. Pierre Arditi, Michel Piccoli, Roger Hanin, Anna Galiena en Renée Faure.

VPRO Cinema

In feite een `remake` van de film uit 1958 van de regisseur zelf, toendertijd een immens commercieel succes. Het is een bewerking van de complexe trilogie ([KL]Les grandes familles, La chute des corps[KLE] en [KLE]Le rendez-vous aux enfers[KLE])over een puissant rijke familie, die fortuinen aan elkaar verspelen en op cynische wijze wraak op elkaar nemen worden die Maurice Druon de Prix Concourt opleverde. Deze tv-bewerking is beter dan de (wat trage, boodschapuitdragerige en nogal op Gabin afgestemde) bioscoopfilm. Hij blijft dichter bij het boek, is minder demagogisch en bevat omdat hij langer is een meer uitgewerkte karaktertypering. Een onpersoonlijke maar goede regie, want technisch is het allemaal heel goed uitgewerkt.

credits

Regie:
Denys de La Patellière
Cast:
Pierre Arditi, Michel Piccoli, Roger Hanin, Anna Galiena, Renée Faure, Evelyne Bouix, Jean-Paul Roussillon, Paul Guers, Georges Marcha, Jacques Dessailly
Jaar:
1989
Alt. titels:
Grandes familles, Les
Trefwoorden:
Kroniek, Satire
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

Les grandes familles (1989) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken