Le faro da padre

1973, Alberto Lattuada, 110 minuten

Italië 1973. Komedie van Alberto Lattuada. Met o.a. Gigi Proietti, Irene Papas, Theresa Ann Savoy, Mario Scaccia en Lina Polito.

VPRO Cinema

Een jonge zakenman moet in opdracht van een ondernemer een stuk land van een gravin zien te kopen die hem een ruil voorstelt: als hij met haar debiele dochter trouwt, krijgt hij niet alleen de concessie maar ook een bruidsschat. Het blijkt doorgestoken kaart en hij ontvoert het - seksueel wel zeer voorlijke - meisje uit wraak. In haar nabijheid wordt hij hopeloos verliefd. De film zou een verwerpelijke exploitatie (in de verpakking van een satire op het economisch opportunisme) zijn, zonder de volstrekte en onbevangen vanzelfsprekendheid van Savoy die haar erotische scènes aan ieder gangbaar waardeoordeel doet onttrekken. De gefascineerde blik die Lattuada op haar richt is allesbehalve vrij van voyeurisme en wordt gedeeld door de toeschouwer.

credits

Regie:
Alberto Lattuada
Cast:
Gigi Proietti, Irene Papas, Theresa Ann Savoy, Mario Scaccia, Lina Polito, Isa Miranda, Bruno Cirino, Clelia Matania, Nina de Padova
Muziek:
Fred Bongusto
Jaar:
1973
Genres:
Komedie, Erotiek
Trefwoorden:
Lichte komedie, Satire, Seks
Landen:
Italië


op televisie
0 uitzendingen

Le faro da padre (1973) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer