Verenigd Koninkrijk/Italiƫ 1965. Oorlogsfilm van Michael Anderson. Met o.a. George Peppard, Sophia Loren, Trevor Howard, Tom Courtenay en Anthony Quayle.

VPRO Cinema

In deze gedegen WO II-spionagefilm spreken de Duitsers hun moerstaal, en dat mag in Engelstalige films uit de jaren '60 uitzonderlijk worden genoemd. Het door Richard Imrie geschreven verhaal speelt in 1943. De Britse defensie zendt drie spionnen, 'ingenieurs met een talenknobbel', op pad om een Duitse rakettenfabriek te saboteren. Decors en attributen zijn tot in de puntjes verzorgd, al moet gezegd dat de flakkerende vlammetjes onder de V2-raketten niet echt overtuigen. Het lijkt wel alsof er brandende vetkaarsen worden gelanceerd. De acteerprestaties zijn over de hele linie voortreffelijk. Sophia Loren speelt een kort tragisch rolletje, maar was destijds zo populair dat ze op de titelrol als eerste wordt genoemd.

credits

Regie:
Michael Anderson
Cast:
George Peppard, Sophia Loren, Trevor Howard, Tom Courtenay, Anthony Quayle, John Mills, Silvia Syms, Richard Todd, Lilli Palmer, Richard Johnson, Jeremy Kemp, Patrick Wymark, Paul Henreid
Scenario:
Vittoriano Petrilli, Duilio Coletti, Ray Rigby, Derry Quinn, Emeric Pressburger
Productie:
Carlo Ponti
Camera:
Erwin Hillier
Muziek:
Ron Goodwin
Jaar:
1965
Genres:
Oorlogsfilm, Actiefilm, Thriller
Trefwoorden:
WO II
Landen:
Verenigd Koninkrijk, Italiƫ

op televisie
0 uitzendingen

Operation Crossbow (1965) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken