Les Pyramides bleues

1988, Arielle Dombasle, 94 minuten

Mexico/Frankrijk 1988. Drama van Arielle Dombasle. Met o.a. Omar Sharif, Pedro Armendáriz jr, Hippolyte Girardot, Pascal Greggory en Pierre Vaneck.

VPRO Cinema

Dombasle, actrice (voor Eric Rohmer) en regisseuse (CHASSE- CROISE, op een hele onnozele manier vertrouwelijk ), verfilmde in Mexico de geschiedenis van een hele rijke man die het niet kan verdragen dat zijn dochter, waar hij zeer veel van houdt, hem verlaat om non te worden. Bijna krankzinnig geworden probeert hij op alle mogelijke manieren om haar terug te krijgen. Uiteraard treft men invallen en vondsten aan in een even angstwekkende als surrealistische barokstijl maar de maakster slaagt er niet in zich te bevrijden van de overweldigende invloed van Buñuel. En wat te verwachten van een dergelijke 'casting'? Een erg ambitieuze film, die veel te moeilijk was voor degene die hem heeft bedacht. Ook bekend als PARADISE CALLING.

credits

Regie:
Arielle Dombasle
Cast:
Omar Sharif, Pedro Armendáriz jr, Hippolyte Girardot, Pascal Greggory, Pierre Vaneck, Rosette, Françoise Christophe, Martine Kelly
Muziek:
Francis Lai
Jaar:
1988
Alt. titels:
Pyramides bleues, Les, Paradise Calling
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Psychologisch drama, Tragedie
Landen:
Mexico, Frankrijk


op televisie
0 uitzendingen

Les Pyramides bleues (1988) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer