Frankrijk/Italië 1962. Avonturenfilm van Etienne Périer. Met o.a. Stewart Granger, Sylva Koscina, Christine Kaufmann, Riccardo Garrone en Marina Berti.

VPRO Cinema

De britse avonturier Thomas Stanwood (Granger) wordt door de Spaanse gouverneur Don Carlos (Garrone) in dienst genomen als lijfwacht voor diens verloofde Orietta Arconti (Koscina) en ontdekt geleidelijk dat zijn werkgever een verraderlijke uitbuiter is. Hij sluit zich aan bij de rebellen en merkt dat die worden aangevoerd door de verloofde op wie hij moest passen. De kwaliteiten van de fotografie en de aankleding compenseren onvoldoende de afgezaagdheid van het scenario. Granger is nogal amechtig als stoere held in schermavonturen. Het scenario is van Michael Kanin, Fay Kanin, Alec Coppel, Sandro Continenza en Dominique Fabre, die een verhaal van Anthony Marshall bewerkten. De fotografie is van Tonino Delli Colli. Gedraaid in CinemaScope.

credits

Regie:
Etienne Périer
Cast:
Stewart Granger, Sylva Koscina, Christine Kaufmann, Riccardo Garrone, Marina Berti, Tullio Carminati, Claudio Gora, Alberto Lupo, Fausto Tozzi, Carlo Rizzo
Scenario:
Michael Kanin
Camera:
Tonino Delli Colli
Muziek:
Mario Nascimbene
Jaar:
1962
Alt. titels:
Spadaccino di Siena, Lo, Le mercenaire, Swordsman of Siena, Mercenaire, Le
Genres:
Avonturenfilm, Romantiek
Trefwoorden:
Avonturenfilm, Romantisch drama, Cape- en degenfilm
Landen:
Frankrijk, Italië

op televisie
0 uitzendingen

Lo spadaccino di Siena (1962) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken