Verenigde Staten/Verenigd Koninkrijk 1982. Thriller van Alan Gibson. Met o.a. Ralph Richardson, Deborah Kerr, Beau Bridges, Donald Pleasence en Wendy Hiller.

VPRO Cinema

De beroemde advocaat Richardson neemt de verdediging op zich van de van moord verdachte Bridges, zeer tot ongenoegen van zijn verpleegster (Kerr in haar tv-debuut). Bridges` echtgenote Rigg wil door het vuur gaan om de onschuld van manlief te bewijzen. Sterke bewerking van de Agatha Christie-thriller, maar de Billy Wilder-versie uit 1957 is nou eenmaal niet te overtreffen. Ook deze regisseur kon beschikken over vier uitstekende hoofdrolspelers, met vooral Rigg, die iedereen ver achter zich laat (in de Dietrich-rol). John Gay baseerde zich op het scenario van Billy Wilder en Harry Kurnitz. Hij slaagde erin de toneelmatige herkomst nog beter te omzeilen, maar kon niet verhinderen dat er nog weinig verrassingen in het verhaal zitten voor wie de originele versie kent. Bovendien zijn de dialogen minder cynisch. Knappe fotografie van Arthur Ibbetson.

credits

Regie:
Alan Gibson
Cast:
Ralph Richardson, Deborah Kerr, Beau Bridges, Donald Pleasence, Wendy Hiller, Diana Rigg, David Langton, Frank Mills, Richard Vernon
Scenario:
Billy Wilder, John Gay
Productie:
Norman Rosemont
Camera:
Arthur Ibbetson
Muziek:
John Cameron
Jaar:
1982
Genres:
Thriller, Misdaad, Drama
Trefwoorden:
Televisiefilm
Landen:
Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk

op televisie
0 uitzendingen