Verenigde Staten 1997. Romantiek van Nick Cassavetes. Met o.a. Sean Penn, Robin Wright, John Travolta, Harry Dean Stanton en Debi Mazar.

VPRO Cinema

Eddie is grillig, onvoorspelbaar en paranoïde. Hij houdt zielsveel van zijn vrouw Mo, maar hun turbulente relatie eindigt abrupt wanneer hij voor geruime tijd in een psychiatrische kliniek belandt. Jaren later vindt hij Mo in de suburbs waar ze inmiddels een gezinnetje heeft gesticht met haar nieuwe echtgenoot Joey. Scriptlogica dicteert op zo'n moment een spetterende thrillerfinale tussen Eddie en Joey maar dit is een script van vader John Cassavetes (1929-1989) waarin de subjectieve realiteit van de personages regeert. Het volstaat om te zeggen dat de plot de kijker op zijn minst verwonderd zal achterlaten. Penn (gecast door Cassavetes senior voor zijn dood) domineert de film van begin tot einde met zijn adembenemende vermogen om sluimerende waanzin verbaal én non-verbaal over te brengen. De ware mysteries kruipen in She's so Lovely niet weg in het donker maar houden zich schuil in het licht.

credits

Regie:
Nick Cassavetes
Cast:
Sean Penn, Robin Wright, John Travolta, Harry Dean Stanton, Debi Mazar, Gena Rowlands, James Gandolfini, David Thornton, Kelsey Mulrooney, Susan Traylor
Scenario:
John Cassavetes
Productie:
René Cleitman, Bernard Bouix, John Travolta, Gérard Depardieu, Sean Penn
Camera:
Thierry Arbogast
Muziek:
Joseph Vitarelli
Montage:
Petra von Oelffen
Jaar:
1997
Alt. titels:
Call It Love
Genres:
Romantiek, Drama, Experimenteel, Komedie
Trefwoorden:
Psychologisch drama, Romantisch drama
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

She's So Lovely (1997) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken