Duitsland 1998. Actiefilm van Gregor Schnitzler. Met o.a. Georges Claisse, Nina Kronjäger, Ralph Herforth, Jens-Peter Nünemann en Jürgen Hentsch.

VPRO Cinema

Na een mislukte aanslag op een Berlijns parlementslid laat Georg Paulsen zich als enige overlevende van het SEK (Sonder Einsatz Komando) overhalen een bijzondere eenheid, het T.E.A.M. Berlin uit de titel op te zetten. Paulsen, die volledige vrijheid van handelen heeft, mag zijn mensen uitkiezen: drie mannen en een vrouw. Nathalie Pohl (Kronj[KA3]ager) heeft connecties in hogere politieke kringen, Mirko Schmeisser (N[KA3]unemann), een grappenmaker met goede contacten in het rosse milieu en Frank Lanarth (Herforth), een ambitieuze driftkikker, die zijn vinger op de trekker houdt. Hun eerste missie en vuurdoop is de verdachte van de aanslag, waarbij Paulsen zijn kameraden verloor, te grijpen, na diens uitbraak uit de gevangenis. Deze pilootfilm met een scenario van Leo P. Ard en Birgit Grosz werd gedraaid naar een idee van Alexander Rümelin en M.N. Ulikuh, die goed moeten hebben kunnen praten om een dergelijke serie, die volslagen cliché is, te kunnen verkopen aan een van Europa's grotere publieke omroepen. Niets meer, maar ook niet veel minder dan Amerikaanse voorbeelden en de serie duurt zolang de kijkcijfers het toelaten en de omroep erin gelooft. Het camerawerk van Rodger Hinrichs oogt goed, maar stelt weinig voor. Formaat 16:9.

credits

Regie:
Gregor Schnitzler
Cast:
Georges Claisse, Nina Kronjäger, Ralph Herforth, Jens-Peter Nünemann, Jürgen Hentsch, Gabriela Benesch, Herbert Knaup, Drago Ragutin, Burkhard Heyl, Peter Rühring, Karina Krawczyk, Ursula Staack, Nina Kronjaeger
Productie:
Eva Appel
Muziek:
Martin Todsharow
Schrijver:
Alexander Rümelin
Jaar:
1998
Alt. titels:
Unternehmen Feuertaufe, Opération baptême du feu, T.E.A.M. Berlin - Opération baptême du feu
Genres:
Actiefilm
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen