Nederland 1998. Drama van Maarten Treurniet. Met o.a. Thom Hoffman, Gijs Scholten van Aschat, Victor Löw, Tamar van den Dop en Edgar Wurfbain.

VPRO Cinema

Na elkaar 25 jaar uit het oog verloren te hebben kruisen de paden van drie jeugdvrienden zich. Het betreft succesvol dirigent Victor Slingeland (Hoffman), geslaagd schrijver Sander Vastenhout (Scholten van Aschat) en huisarts Bert Duprez (Löw). Slingeland geniet de reputatie als rokkenjager. Dit intrigeert Vastenhout die zoals dat wel vaker het geval is met auteurs, zonder inspiratie zit. Vastenhout ziet in de ontrafeling van de complexe persoonlijkheid van Slingeland mogelijk nieuwe stof voor een roman. Vastenhout probeert met behulp van dokter Duprez achter Slingelands geheim te komen door diens gedrag te imiteren en hem zo uit te dagen. Hij gaat daarbij zelfs zo ver om hem vrouwen toe te spelen. Bewerking van de gelijknamige roman van Simon Vestdijk met een passend scenario van Jan Blokker. De spelprestaties zijn heel behoorlijk, maar deze speciaal voor de tv geproduceerde film, zal niet iedere kijker aanspreken, omdat de materie te literair is.

credits

Regie:
Maarten Treurniet
Cast:
Thom Hoffman, Gijs Scholten van Aschat, Victor Löw, Tamar van den Dop, Edgar Wurfbain, Marlies Heuer, Loes Wouterson, Ricky Koole
Scenario:
Jan Blokker
Productie:
Berry van Zwieten, René Seegers
Camera:
Wouter Suyderhoud
Muziek:
Chris Jobse
Geluid:
Piotr van Dijk
Art direction:
Rikke Jelier, Alfred Schaaf
Jaar:
1998
Alt. titels:
Glinsterend pantser, Het
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Psychologisch drama
Landen:
Nederland

op televisie
0 uitzendingen

Het glinsterend pantser (1998) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken