Duitsland/Verenigd Koninkrijk/Verenigde Staten/Nederland 1996. Thriller van George Sluizer. Met o.a. Stephen Baldwin, Pete Postlethwaite, Sadie Frost, Geraldine Chaplin en Karen Black.

VPRO Cinema

De weinig succesvolle acteur Bobby Mahon (Baldwin) krijgt de kans van zijn leven als hem een rol in het tv-programma [KL]Crimetime[KLE] aangeboden wordt om echte wandaden na te spelen. Zijn geloofwaardige spel als de enge vrouwenmoordenaar, die Londen in de ban houdt, jaagt de kijkcijfers gigantisch de hoogte in. Al vlug wordt Bobby geobsedeerd door deze psychopaat tot grote bezorgdheid van zijn lieve vriendin Val (Frost). Dan ontdekt de echte moordenaar Sidney (Postlethwaite) dat hij een ster is geworden. Hij modelleert zich meer en meer naar de figuur die van hem op de tv geschetst wordt en begint Bobby informatie te geven over zijn voorgenomen daden. De grens tussen Bobby en Sidney wordt steeds vager. Deze film haalt de grenzeloze oppervlakkigheid van tv-shows flink over de hekel. Het op goedkope sensaties beluste kijkersvolk schreeuwt tegenwoordig om reality-tv en houdt daarbij absoluut geen rekening met gevoelens van de betrokkenen. De uitstekende vertolking van de opmerkelijke rolverdeling houdt de film moeiteloos op gang. Het scenario werd geschreven door Brendan Somers. Het camerawerk is van Jules van den Steenhoven. Dolby Stereo.

credits

Regie:
George Sluizer
Cast:
Stephen Baldwin, Pete Postlethwaite, Sadie Frost, Geraldine Chaplin, Karen Black, James Faulkner, Phil Davis, Marianne Faithfull, Emma Roberts, Caroline Langrishe, Ron Berglas, Stephanie Buttle, Pete Lee Wilson, Suzanne Bertish, Anne Lambton, Brendan Somers
Scenario:
Brendan Somers, Brendan Sommers
Productie:
David Pupkewitz, George Sluizer
Camera:
Jules van den Steenhoven
Muziek:
David A. Stewart, David Stewart
Geluid:
Tony Dawe
Art direction:
Bernd Lepel
Montage:
Fabienne Rawley
Jaar:
1996
Alt. titels:
Auge des Verbrechens, Das
Genres:
Thriller, Experimenteel
Landen:
Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten, Nederland

op televisie
0 uitzendingen

Crimetime (1996) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken