Strane Storie

1994, Sandro Baldoni, 82 minuten

Italiƫ 1994. Komedie van Sandro Baldoni. Met o.a. Ivano Marescotti, Silvia Cohen, Mariella Valentini, Alfredo Pea en Flavio Bonacci.

VPRO Cinema

Een vader zit met zijn dochter in de trein. Om de tijd te doden dist hij verhalen op, waarin de medepassagiers steeds een rol toebedeeld krijgen. Het eerste verhaal gaat over een man die vergeten is zijn luchtrekening te betalen, met als gevolg dat zijn luchttoevoer afgesloten dreigt te worden. Op weg naar het luchtbedrijf komt hij voor allerlei hindernissen te staan en ademen wordt steeds moeilijker. In de tweede vertelling gaat een alleenstaande vrouw naar de supermarkt om een man te kopen. Als ze hem wil laten functioneren, blijkt de geldigheidsdatum voorbij te zijn. In verhaal drie krijgt een volksgezin rijke, snobistische buren. Beide gezinnen pesten elkaar tot het uiterste, terwijl op de achtergrond de tv steeds beelden van geweld laat zien. Een verfrissende sociale toekomstsatire met vele kafkaiaanse trekjes. Vooral het eerste verhaal loopt over van bijtend cynisme. Marescotti speelt de hoofdrol in de drie verhalen en zit ook in de fragmenten, die de episodes aan elkaar verbinden. Het scenario is van Johnny Dell'Orto, Federico Cavalli regisseur Baldoni. Het camerawerk is van Renato Alfarano. Widescreen.

credits

Regie:
Sandro Baldoni
Cast:
Ivano Marescotti, Silvia Cohen, Mariella Valentini, Alfredo Pea, Flavio Bonacci, Sebastiano Filocamo, Roberto Mantovani, Giorgio Melazzi, Eugenio Ravo, Gianni Quillico, Consuelo Stangarone, Danile Iannetta, Gabriele Fantoni, Alison Forest, Valentina Maccagnan
Scenario:
Johnny Dell'Orto
Camera:
Renato Alfarano
Muziek:
Paolo Poli, Tomy Allen, Stella R. Chivechi
Jaar:
1994
Alt. titels:
Racconti di fine-secolo
Genres:
Komedie, Fantasy, Sciencefiction, Drama
Trefwoorden:
Episodenfilm, Tragikomedie, Sociaal drama, Fantasy, Satire, SF-Film
Landen:
Italiƫ


op televisie
0 uitzendingen

Strane Storie (1994) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer