jonge ontwerpers over design

vpro.nl was op de Dutch Design Week en vroeg jonge makers naar hun visie op design.

aagje hoekstra & evelien crooy

Drie kleuren inkt creëren uit 1 insect. Of bioplastic maken van insecten. Ontwerpsters Aagje Hoekstra en Evelien Crooy zijn niet vies van beestjes die veel mensen smerig vinden. Zij zien in insecten vooral veel mogelijkheden en nieuwe materialen.

cesare griffa

Er wordt steeds vaker gesproken over algen en zeewier als alternatieve vleesvervanger. Cesare Griffa, van huis uit architect, heeft een manier gevonden om algen in je eigen huiskamer te groeien. Zo kun je superfood spirulina kweken, maar ook bijvoorbeeld een biobrandstof.

sander wassink

Sander Wassink gebruikt in China geproduceerde namaakmerkschoenen als ruw materiaal voor zijn eigen collectie hippe gympen. Hij maakt de schoenen samen met lokale ambachtslieden in China om aandacht te genereren voor de namaakindustrie. Sander hoopt hiermee een nieuwe, slimme productiewijze te vinden, zodat er geconcurreerd kan worden met de Nike's en Puma's van deze wereld. 

yuri veerman

Yuri Veerman, genomineerde van de Young Designer Award, is bekend van de website PutinaRainbow.com en vertelt onder andere over zijn StarDust machine.