Weer een heerlijke warme zomer met genoeg tijd om naar de leukste programma's te kijken! Daarom hebben wij de perfecte zomer kijklijst voor je gemaakt. Ga lekker in je zwembadje zitten, pak er een ijsje bij en smelt heerlijk weg bij de leukste films en series!

De achtertuin van Jan Wolkers

Dit is er eentje uit de oude doos, maar zeker de moeite waard! Jan Wolkers op ontdekkingstocht in zijn eigen tuin. Als hij vertelt over de natuur wordt wat gewoon is bijzonder, wat klein is groot en wat lelijk is mooi.

Hoofdzaken

Het is zomer, dus tijd voor een kort koppie. En waar kan je je beter laten knippen dan bij Hoofdzaken. In Hoofdzaken krijgen kinderen een knipbeurt bij kapper Marko. In de kappersstoel vertellen zij hoe ze in het leven staan, wat hun kopzorgen zijn of waar ze juist heel blij van worden. Zo zien we niet alleen wat er óp hun hoofd gebeurt maar horen we vooral ook wat zich ín hun hoofden afspeelt.

Loenatik, te gek!

Bep Brul, de Majoor, Fats, Mevrouw De Haas en Dr. Doolittle uit Loenatik - zijn noodgedwongen teruggekeerd in de maatschappij nadat kliniek Zonnedael is opgeheven. Zuster Ten Hoeven mist haar geliefde patiënten, zonder hen heeft ze geen doel meer in haar leven.

Wanneer de Loenatiks vernemen dat de zuster ontvoerd is, komen ze gezamenlijk in actie. Onder leiding van de Majoor beginnen ze aan een uitbundige, gevaarlijke en prettig gestoorde zoektocht!

Koken met Konijnen

Deze zomer moeten we natuurlijk niet al onze lieve huisdieren vergeten. In koken met konijnen ontmoeten Diederik en Ayrton  iedere aflevering een jong baasje met een bijzonder huisdier. De dieren worden in het zonnetje gezet met smakelijke en verrassende gerechten, die je thuis zelf kan namaken. Een all inclusive kookprogramma niet alleen voor jou, maar ook voor je dier. Because if you shine, we shine, voor elk konijn!

Rocknrollertjes

Vinylplaten, repetitieruimtes, jaren zeventig bloesjes en muziek, vooral veel muziek! Daaruit bestaat het leven van de drie beste vrienden Sia (15), Bas (14) en Vince (13). Al jaren vormen ze samen de psychedelische rockband Morganas Illusion. Maar sinds kort is alles anders.

Sia heeft een depressie en Bas en Vince oefenen nu zonder hem. Dat vinden ze niet alleen saai, maar ook zet het de toekomst van de band op het spel. Staan ze ooit nog met z’n drieën op het podium? Een jeugdrockumentary over vriendschap, opgroeien en de kracht van muziek.

Kwartier van het dier

Tim den Besten presenteert de nieuwe VPRO Jeugd talkshow Kwartier van het dier - corona edition, waarin hij bijzondere verhalen brengt over mens en dier in coronatijd. Puppy's, ezels, gordeldieren, alpaca’s en vogelspinnen, ze passeren allemaal de revue. Vanuit zijn studio schakelt anchorman Tim over naar de razende reporter: Tim zelf! Leguaan Lex, kaketoe Kaat en vele anderen schuiven aan als tafeldier.

zeven kleine criminelen

In de avontuurlijke en meeslepende heist-serie Zeven kleine criminelen van regisseur Rob Lücker is de twaalfjarige Raffie ten einde raad. Wanneer hij met zijn broertje en oma uit huis gezet dreigt te worden moet hij een plan bedenken om aan geld te komen. Samen met zijn vrienden besluit hij de bank te overvallen. Eén detail: de bank is zwaar beveiligd en het is nog niet eerder iemand gelukt hier een kraak te zetten. Lukt het Raffie en zijn vrienden wél?

veel kijkplezier en een fijne zomer!