Beestieboys

Beestieboys draait om de bijzondere band tussen mens en dier. Vaste rubrieken zijn "Extreme Animal Hobbies" en "Dokter Tim", maar de Beestieboys gaan in het nieuwe seizoen ook naar Nederlanders en hun dieren in het buitenland. Zo bezoeken ze op de Filipijnen Merlijn, die gek is op krokodillen en de lokale bevolking duidelijk probeert te maken dat ze er niet bang voor hoeven te zijn. Ook reizen ze naar Suriname om daar te hangen met Yvon en haar luiaards.

Beestieboys Kerstspecial

De Beestieboys vervullen mensen- en dierenwensen in een speciale kerst–aflevering.

Speciaal voor de kerst doken de Beestieboys de studio in voor een kerstshow. ‘We hebben kersttruien aan en de studio is mooi aangekleed,’ vertelt Nicolaas Veul, ‘maar het belangrijkst is de warmte en gezelligheid.’ De Beestieboys vervullen bijzondere wensen. Zo brengen ze twee honden die als puppy van elkaar gescheiden zijn weer bij elkaar. Veul: ‘We helpen Peter, die na de dood van zijn vrouw veel steun vindt bij zijn twee honden. Hij heeft weinig geld en is afhankelijk van de dierenvoedselbank. Speciaal voor kerst kookt een hondentraiteur een sterrenmaaltijd voor ze.’

Ook gaan ze terug naar een verhaal van eerder dit jaar. ‘Marianne verkocht twee alpaca’s, die ze zelf met de fles had grootgebracht. Met pijn in haar hart nam ze afscheid omdat alpaca’s beter gedijen in een grotere groep. Voor de feestdagen brengen we Marianne en haar geliefde dieren nog even bij elkaar.’

Voor de nodige glitter en glamour is er ook nog een modeshow van outfits voor Chinese naakthonden. Veul: ‘All you need is love met vier poten, zo kun je het wel noemen. In elk geval genoeg voor een beestachtige kerst.’

afleveringen

meer beestieboys

het beste van dit seizoen

Poezenvrouwtje

Nicolaas en Tim met een van de kandidaten, Poezenvrouwtje Hennie

Nicolaas en Tim met een van de kandidaten, Poezenvrouwtje Hennie

In het nieuwe seizoen struinen presentatoren Tim den Besten en Nicolaas Veul onder andere heel Nederland af voor een gloednieuwe rubriek: de zoektocht naar 'Het Poezenvrouwtje van Nederland'. 

Kim heeft 34 katten, waarvan het merendeel verlamd is. Haar hele huis is omgebouwd tot één groot poezenparadijs. Ingrid maakt sieraden van kattenharen, Hennie heeft haar lievelingspoes op de bovenarm getatoeëerd en Inge is zo toegewijd aan haar kittens dat ze al 30 jaar niet fatsoenlijk op vakantie is geweest.

Wie bij poezenvrouwtjes denkt aan eenzame vieze types, heeft het mis. Nicolaas Veul: "De poezenvrouwtjes die wij laten zien zijn stuk voor stuk superlief en superschoon, maar ze gaan wel heel ver in hun liefde voor katten. Je zou het niet zeggen, maar de wereld van poezenvrouwtjes is groots en divers”.

Beestieboys selecteerde zeven kandidaten die kans maken op de titel "Hét Poezenvrouwtje van Nederland". De winnaar wordt bekend gemaakt in de laatste aflevering van aankomend seizoen.
 

Trailer Het Poezenvrouwtje van Nederland

Prix Jeunesse

Bijzonder: het programma heeft dit jaar de Prix Jeunesse kinderjuryprijs gewonnen in de categorie non-fictie (7-10 jaar). Deze internationale award wordt ook wel de 'Oscar van de kindertelevisie' genoemd!

afleveringen