Aangezien we meer herfst hebben gehad dan zomer de afgelopen maanden, is het niet onwaarschijnlijk dat je meer gebinged hebt dan in een ‘normale’ zomer. Je denkt misschien dat je alle goede series al gezien hebt, maar wat je misschien niet weet is dat VPRO Jeugd ook hele enge, grappige en spannende series online heeft staan. Uren binge-plezier voor jong en oud! Pak de snacks er maar bij!

Zenith (science-fiction)

Als je in Stranger Things-achtige sferen wil komen, dan moet je zeker naar Zenith kijken. De ouders van Fay (14) en Boris (10) Hoogland laten zichzelf vervangen door robots. Robots die precies op hen lijken. Claudia en Joost kunnen het namelijk maar niet voor elkaar krijgen om hun drukke banen te combineren met een hectisch gezinsleven, waardoor ze besluiten om twee robots in huis te halen. 

Wanneer Fay en Boris erachter komen hoe ze de robots zelf kunnen besturen en hun nieuwe ‘ouders’ alles kunnen laten doen wat ze zelf willen, loopt het enorm uit de hand…

LET OP: deze serie is best spannend voor jong publiek. 

De regels van Floor (familie/komedie)

Zin om te huilen van het lachen, dan is De regels van Floor de perfecte serie voor jou. Floor staat veelal voor lastige dilemma’s. Wat als je op anti-pestcursus wordt gestuurd met je pester? Of als je beste vriendin verkering krijgt met een sukkel? Hoe kom je af van je irritante oppas? 

Ze heeft een broer die alles triest vindt, een vader die graag bij de jongeren wil horen en een moeder die alles onder controle wil houden. Misschien komt het je wel bekend voor. Klik hier voor een flinke dosis humor.

Eng (thriller)

Hou je meer van griezelige series, dan is de serie Eng zeker het kijken waard. Kun je het je nog herinneren? Het gevoel dat je had wanneer je als kind iets spannends op televisie zag? Met je hand voor je gezicht, stiekem kijken door je vingers? De serie Eng: griezelige en bloedstollende avonturen van dappere kinderen die hun angst overwinnen.

Glaasje draaien, een enge man in de tram, een vreemd bos, vastgehouden worden… Al je angsten gebundeld in één serie. Dus, waar wacht je nog op? Ga kijken, als je durft!

meer jeugd