Slaat de verveling in de zomervakantie toe? Of is het gewoon te warm om te bewegen? Ga er dan even rustig voor zitten, neem een koud drankje en kijk naar zomerse afleveringen van onze series als 'De regels van Floor', 'Freek's Wilde Wereld', duik 'De proefkeuken' in of ga 'Koken met konijnen'.

De proefkeuken: IJs

Pieter en Willem proberen zelf ijs te maken. Maar een ijsje zit vol verrassingen. Zo ontdekken ze dat je suiker kunt maken uit reuzengras. En dat je vanillesmaak uit zaagsel kunt halen. Waterijs of roomijs; waarom niet allebei? Voor roomijs heb je een koe nodig, en voor waterijs siroop. Een ijskoude aflevering!

De regels van Floor: Zwembad

Als Floor hoort dat Margot een zwembad heeft, doet Floor er alles aan om bevriend te raken met Margot. Ze gaat er zelfs voor bij de schaakclub. Wanneer ze eindelijk bij Margot thuis is, is ze erg verrast.

Freek's Wilde Wereld: Verstoppertje met olifanten?

Op de Afrikaanse savanne vind je de grootste landdieren: olifanten. Freek Vonk spot een kudde die het water oversteekt. Op zijn tocht naar de overkant, ziet Freek cheeta's en een Keniaanse kameleon. Na een korte zoektocht treft hij de grote, vriendelijke reuzen opnieuw. Van dichtbij ziet hij hoe de olifanten oververhitting proberen te voorkomen.

Koken met konijnen: De Pet-BFF honden

Baasje Ercan en zijn twee honden Mylo en Yara komen langs. Zij zijn vrienden voor het leven en daarom bakken koks Diederik en Ayrton heerlijke 'infinitybroodjes'. En als kers op de taart is er ook nog tijd voor een hartverwarmende ode aan de PBFF, PetBestFriendForever. Dus niet alleen meekoken maar ook lekker meezingen in de kookstudio.

Poesjes: Zomer

Het is bloedheet op de Kattenlaan, Mandarijn is bang dat hij ervan zal smelten. Boudewijn heeft spijt dat hij Cathelijne en de kittens heeft laten blijven en wordt horendol van het praatzieke konijn Maurice dat in zijn eentje op huwelijksreis is om over zijn asielverleden heen te komen en van zichzelf te leren houden.

meer jeugd