America to Me

In de tiendelige documentaireserie America to Me volgt filmmaker Steve James twaalf leerlingen van de Oak Park and River Forest High School, een eliteschool in een buitenwijk van Chicago. De school is een etnische, economische en culturele smeltkroes; de Amerikaanse maatschappij in het klein. Leerlingen, hun familie en het docentenkorps vertellen over de barrières waarmee hedendaagse tieners te maken krijgen.

de afleveringen zijn hier helaas niet meer te bekijken

De Oak Park and River Forest High School, gelegen in een overwegend welvarende, progressieve buitenwijk van Chicago, is populair bij gezinnen uit allerlei etnische groeperingen en inkomensgroepen. Vaak worden er grote financiële offers gebracht om kinderen op deze school te krijgen. Maar zelfs in deze gemengde gemeenschap heeft de school problemen om alle leerlingen een gelijkwaardige onderwijsbeleving te bieden.

America to Me stelt controversiële kwesties aan de orde, waaronder het effect van huidskleur en sociale positie op het onderwijs. De docuserie toont openhartige portretten van twaalf leerlingen aan het begin van hun persoonlijke ontwikkeling. Een inkijkje in de zoektocht van jonge Amerikanen naar hun identiteit.

De Amerikaanse filmmaker Steve James brak in 1994 door met het meermalen bekroonde Hoop Dreams en staat bekend om zijn grote maatschappelijke betrokkenheid.

afleveringen