aflevering 1: Peking

Dertig jaar geleden liberaliseerde China zijn economie: het was voortaan niet langer verboden om geld te verdienen. Jan Leyers wil weten wat het betekent om te leven in een land waar je vrij mag ondernemen en consumeren, maar waar de alomtegenwoordige Communistische Partij nog altijd de wet voorschrijft.


Lees meer over de aflevering →

aflevering 2: Johannesburg

In de tijd van de Apartheid waren de dingen in Johannesburg simpel: wie rijk was, was blank; wie arm was, was zwart. Maar hoe liggen de kaarten vandaag in het democratische Zuid-Afrika? Is het echt zo dat huidskleur niet langer je plaats op de maatschappelijke ladder bepaalt?


Lees meer over de aflevering →

aflevering 3: Havana

Meer dan vijftig jaar geleden ontketenden Fidel Castro en Che Guevara in Cuba een communistische revolutie die tot op vandaag standhoudt. Jan Leyers wil weten hoe mensen zich voelen in een land waar het verschil tussen arm en rijk officieel is afgeschaft.Lees meer over de aflevering →

aflevering 4: Delhi

Delhi is de hoofdstad van India, berucht vanwege het verlammende kaste-systeem en de massale armoede. Tegelijk worden sommigen er exorbitant rijk. Jan Leyers achterhaalt hoe inwoners van Delhi aan weerszijden van de kloof met die tegenstelling omgaan.

 

Lees meer over de aflevering →

aflevering 5: Los Angeles

Als geen andere plek in de Verenigde Staten belichaamt Los Angeles de American Dream. Het geloof dat hard werken en doorzetten de weg naar rijkdom en succes is. Achter deze mooie façade van Los Angeles schuilt een andere realiteit.

 

Lees meer over de aflevering →

aflevering 6: São Paulo

Bijna nergens ter wereld is de kloof tussen arm en rijk zo groot als in São Paulo, de grootste stad van Brazilië en het economische kloppende hart van het land. De sociale tegenstellingen zorgen er voor torenhoge misdaadcijfers. In deze aflevering kijkt Jan Leyers naar de stad van sloppenwijken en gated communities.


Lees meer over de aflevering →

aflevering 7: Dubai

Vijftig jaar geleden was Dubai een vergeten plek in de woestijn. Vandaag is het een commercieel wereldcentrum. Dubai is zo ongeveer synoniem aan rijkdom en decadente luxe. De levensstandaard ligt in Dubai zo hoog dat een hele generatie jonge Emirati's geen besef heeft van wat het betekent om iets te kort te komen. 


Lees meer over de aflevering →

aflevering 8: Berlijn

Jan Leyers trekt naar Berlijn, de hoofdstad van een land dat door de rest van Europa tegelijk wordt bewonderd en benijd. In de bikkelharde wereldwijde concurrentiestrijd lijken de Duitsers de enige Europeanen die stand weten te houden. Maar wat is de prijs van dat succes? 


Lees meer over de aflevering →

afleveringen