steun vpro

Breaking Bad

Scheikundeleraar Walter White krijgt op een dag te horen dat hij terminale longkanker heeft. Om zijn gezin financieel veilig te stellen begint hij samen met een oud-leerling een lab om amfetamine, beter bekend als 'crystal meth', te maken. Hebberige criminelen kijken mee over zijn schouders, net als het intens bedroefde en ongeleide projectiel Jesse.

Gedurende vijf seizoenen kon Breaking Bad internationaal op veel bekijks rekenen en sleepte het drama tal van prijzen binnen, waaronder ruim tien Emmy's voor zowel de serie, als hoofdrolspeler Bryan Cranston.

In die tijd besteedde ook de VPRO Gids en VPRO Cinema regelmatig aandacht aan het drugsepos. Lees hier bijvoorbeeld over een tocht langs de locaties die gebruikt werden in de serie, bekijk een interview met maker Vince Gilligan of deze bijzondere supercut van Matthijs Vlot: 'This is my product'.

De VPRO zond Breaking Bad op weekdagen uit tussen 2010 en 2014, waarna de afleveringen hier nog enkele tijd online te bekijken waren. Inmiddels zijn die uitzendrechten echter vervallen.

 

Afleveringen