Samen een boek lezen met de schrijver. Dat doen we elke maand in de Brommer op zee-boekenclub. Ter afsluiting van de maand samen lezen is er een meet up met lezers en de schrijver. Meet up gemist of nog een keer zien? Kijk hier de laatste meet ups terug.

De meet up met Marion Bloem

maandagavond 26 september

Op 26 september gingen we met Marion Bloem in gesprek over haar boek Een meisje van honderd. Het boek vertelt over honderd jaar Indonesische geschiedenis via het leven van Moemie. Moemie is een bijzondere vrouw die door haar helderziende krachten van alles weet over de mensen om haar heen maar niets over haar eigen afkomst. Aan de hand van haar levensverhaal duiken we niet alleen in de geschiedenis, maar zien we ook hoe de kolonisatie van Indonesische doorspeelt in de levens van een grote Indische familie.

Presentatie Sophia Blijden
Locatie  De Nieuwe Bibliotheek in Almere


Meer informatie over het boek vind je hier

De meet up met Anita Terpstra

dinsdagavond 6 september

Op 6 september gingen we met Anita Terpstra in gesprek over haar boek Al mijn moeders. Over de geschiedenis van het Friese dorp Harkema, een zoektocht naar de achtergrond van haar voorouders, het dorp en zijn omgeving. Een plek die van oudsher berucht was om zijn extreme armoede, plaggenhutten, inteelt en bevolking van alcoholisten, raddraaiers, zedelozen en analfabeten. Al mijn moeders is een confronterende familiehistorie, diepgeworteld in de Friese veengebieden.

Presentatie Sophia Blijden
Locatie  dbieb in Leeuwarden


Meer informatie over het boek vind je hier