In het tweede seizoen van Danny’s wereld neemt Danny Ghosen opnieuw een kijkje op onverwachte plaatsen in de maatschappij. Hij ontdekt nieuwe werelden vlak bij huis: van mensen die gokverslaafd zijn aan de illegale Toto tot bewoners van een volksbuurt die moeten wijken voor de rijken. Van vrouwen met anorexia die maar geen hulp krijgen tot de slachtoffers én daders van huiselijk geweld.

De stierenvechter

donderdag 16 september 17.00 uur op YouTube, 21.05 uur op NPO 2

In de tweede aflevering van het nieuwe seizoen van Danny's wereld ontmoet Danny Ghosen Peter Janssen, beter bekend als de vegan streaker. De dierenactivist strijdt al járen tegen dierenleed en maakt zich op voor een nieuwe actie. In Spanje wil hij aandacht vragen voor het bloedvergieten bij stierengevechten, door in de arena bij de torero's te springen. Een actie die lang niet altijd zonder risico is.

Peter Janssen ziet mens en dier als gelijken en wil met zijn acties het lot van dieren verbeteren. Hij stichtte vorig jaar brand bij een eendenslachterij en werd daarvoor veroordeeld tot 25 maanden cel, waarvan tien voorwaardelijk. Onlangs kwam hij vervroegd vrij. Danny Ghosen reist naar het platteland van Spanje waar het stierenvechten nog altijd een belangrijke rol speelt. Volgens Janssen zijn de mensen die komen kijken naar dit volksfeest al hun menswaardigheid kwijt. Door in de arena te springen met de torero's wil hij aandacht vragen voor het bloedvergieten bij stierengevechten. 

Bekijk op YouTube de extra lange versie van deze aflevering.