Eva la Futura

Eva la Futura vlogt zich naar de technologische toekomst. Welke visie hebben kunstenaars op big data, drones en virtual reality? Eva stelt de vragen zodat jij het niet hoeft te doen.

De ene ontwikkeling is nog maar net gearriveerd of de volgende staat al klaar. Het is amper bij te houden en niet elke technologische ontwikkeling is gemakkelijk te begrijpen. Gelukkig stuurt de VPRO Eva Cleven op pad als Eva la Futura om verslag te doen van al deze innovaties en de gevolgen ervan op onze levens.

Eva la Futura gaat op bezoek bij interactieve installaties, voorstellingen en kunstwerken die een visie geven op de invloed van technologie op onze toekomst. Over die visie gaat ze in gesprek met de maker. Hoe ziet die toekomst eruit? Welke rol speelt de mens daarin? Is dat leuk en spannend of juist creepy en gevaarlijk?

Eva stelt de vragen zodat jij het niet meer hoeft te doen. En doet verslag van haar bevindingen op sociale media. Eva bezoekt de kunstenaars op festivals als Dutch Design Week, STRP en IDFA, maar ook op andere plekken waar bijzondere werken te vinden zijn.

Je kan Eva la Futura op de voet volgen via Twitter, Instagram of Facebook en natuurlijk hier, op VPRO.nl.

afleveringen