het verhaal

De clan van Camorra Savastano staat onder leiding van Pietro, de invloedrijkste persoon in Napels en gevreesd en gerespecteerd door iedereen. Hij vertrouwt op zijn rechterhand Ciro di Marzio, die zijn leven voor hem zou geven. Pietro’s zoon Genny is nog niet klaar om de leiding van zijn vader over te nemen. Aan Ciro de schone taak om hem op te leiden. Maar dan zorgt een rivaliserende bende ervoor dat Pietro in de gevangenis belandt. Imma, de vrouw van Pietro, krijgt nu de touwtjes in handen. Als Genny na een lang verblijf in Honduras terugkeert in Napels om de leiding te nemen, staat in de schaduw iemand klaar die de macht wil grijpen en is een bendeoorlog onontkoombaar.

De serie is gebaseerd op de gelijknamige film van Matteo Garrone uit 2008, die weer is gebaseerd op het gelijknamige boek van Roberto Saviano. Meer over de serie vind je ook bij VPRO Cinema, inclusief een interview met cast en crew over het tweede seizoen.

Het eerste seizoen van Gomorra werd begin 2016 bij de VPRO uitgezonden. De afleveringen zijn helaas niet on demand beschikbaar.

afleveringen