Abonneer je op de podcast

Abonneer je (gratis!) op Lees dees via iTunesStitcher of via de RSS-feed. Dan komt automatisch de nieuwe aflevering maandelijks bij je binnen.

afleveringen

over Schwob

De boeken die Lees dees behandelt, komen voort uit Schwob: een reeks boeken gecureerd door tien uitgeverijen en honderd boekhandels, die zo bijzondere maar niet nieuwe, onontdekte boeken onder de aandacht brengen. Met ingang van de maand mei zet Lees Dees zes maanden lang steeds een van de titels in de schijnwerpers, aan de hand van gesprekken met journalisten, vertalers, lezers en critici. 

 

over Anton de Goede

Nadat De Goede in 1975 de middelbare school in IJmuiden verliet, werd hij boekverkoper bij Athenaeum Boekhandel aan het Amsterdamse Spui. Sinds 1988 werkte hij als redacteur en eindredacteur bij de VPRO Gids en als presentator en maker van programma’s als Het GebouwVPRO’s MarathoninterviewsBrands met BoekenDe Avonden en Nooit Meer Slapen. Inmiddels is hij redacteur van het documentaireprogramma Radio Doc(VPRO/NTR) en verantwoordelijk voor het radiodrama dat bij de VPRO wordt uitgezonden.

Credits

Opnamen, concept & presentator (tot en met aflevering 22): Anton de Goede
Opnamen & presentator (vanaf aflevering 22): Irene Houthuijs
Montage & techniek Berry Kamer
Techniek aflevering 1 Alfred Koster

Lees dees is een serie van VPRO Podcast en Nooit Meer Slapen en is tot stand gekomen met steun van het Letterenfonds.