Love & Engineering is een interactieve film van de VPRO. Over liefde, chatten en de misverstanden die ontstaan als we via ons beeldscherm met elkaar proberen te communiceren.

de interactieve film

De VPRO vroeg vier jonge filmmakers hun interpretatie te geven aan een chatgesprek geschreven door scenarioschrijver Daan Windhorst. Ze kregen de opdracht beide kanten van het chatgesprek in beeld te brengen. Wat denk je te weten van degene met wie je chat? En wat gebeurt er werkelijk aan de andere kant van de 'lijn'? De interactieve film is een co-productie van VPRO Dorst en VPRO Digitaal. 

de techniek

De acht films (4 filmmakers x 2 chattende mensen = 8) worden samengebracht in één interactieve YouTube-film. Door middel van duizenden annotaties die in de video zijn verwerkt, kun je als kijker ieder moment beslissen om over te schakelen naar de andere kant van het verhaal. Of naar een versie van een andere filmmaker.  

Love & Engineering op 2Doc

Het interactieve project is thematisch geïnspireerd op de gelijknamige Finse documentaire Love & Engineering (Tonislav Hristov, Making Movies 2014). Hoe komen nerds aan de vrouw? Atanas, zelf een nerd, vond het geluk en besloot zijn mede-nerds te helpen in een taal die ze begrijpen: het mysterie vrouw, gevat in formules. In een cursus leert hij ze door middel van grafieken en statistieken, hoe ze wel succesvol bij vrouwen kunnen zijn. Oftewel, hoe breek je door haar firewall?

Dinsdag 15 april, 23.00 uur, Nederland 2

colofon

projectleiding VPRO Digitaal: Annelies Termeer
eindredacteur VPRO Dorst: Karen van Dijk
producer VPRO Dorst: Maja Mirkovic
chat dialoog: Daan Windhorst
filmmakers: Ivo van Aart, Colin Huijser, Wietske de Klerk, Daan Colijn & Thijs Meuwese
initiële ontwikkeling en fondsenwerving: Nicolette Nol
 

Dit project kwam tot stand met steun van het Stimuleringsfonds Nederlandse Culturele Mediaproducties.