lowlands 2022

VPRO verslaat voor de achtentwintigste keer alle muzikale hoogtepunten en nieuwe ontdekkingen op Lowlands. Het festival is vanaf vrijdagmiddag 19 augustus te volgen via de livestream op vpro.nl/3voor12, NPO 2 Extra en in twee televisie-uitzendingen op NPO 3, gepresenteerd door Eva Koreman, Tim den Besten en Sagid Carter.

Zij laten muzikale hoogtepunten, nieuwe ontdekkingen en het ongeremde festivalleven zien in twee tv-uitzendingen op NPO 3. Dit jaar presenteert het festival grote artiesten zoals Arctic Monkeys, Stromae en Opposites naast Nederlandse sterren als Froukje en Goldband naast nieuwkomers als Fred again.. en GO_A. 

 

Lowlands bij 3voor12 op NPO 3FM en online

3voor12 Radio (elke maandag- tot donderdagavond, 21:00 – 00:00 uur op NPO 3FM) warmt luisteraars in augustus op richting Lowlands 2022 met Lowlands-nieuws, tracks van optredende artiesten, tips, sessies en reportages. Ook verschijnt er elke dag een nieuw verhaal op de site en publiek maakt kans op kaarten door oude Lowlandsfoto's in te sturen.

Lowlands livestream op 3voor12

3voor12, het muziekplatform van de VPRO neemt thuisblijvers mee naar Lowlands 2022 middels de livestream met hoogtepunten van de belangrijkste podia, concertvideo’s, sfeerverslagen en recensies. Vanaf vrijdag 19 augustus is de livestream te volgen op vpro.nl/3voor12 en NPO 2 Extra. De uitzendtijden worden in de weken voor Lowlands bekendgemaakt op 3voor12.vpro.nl/lowlands.

Podcast LLive

Bezoekers op Lowlands kunnen van 19 tot en met 21 augustus overdag naar Podcast LLive luisteren, een uniek podcastpodium in de Adonis dat wordt geprogrammeerd door de VPRO, gehost door Yuki Kho. Dagelijks worden drie populaire Nederlandstalige podcasts uitgenodigd om een speciale Lowlandsaflevering op te nemen. Onder andere VPRO podcasts zoals De machineEuropa draait door en Nooit meer slapen trekken alles uit de kast. Meer informatie: vpro.nl/podcasts