Marathoninterview Francine Houben

Francine Houben

Begin '80, vorige eeuw, stichtte ze met drie kompanen architectenbureau Mecanoo, het begin van een internationale carrière in architectuur, stedenbouw, landschap en interieur. Pieter van der Wielen praat drie uur met Francine Houben.

Pieter van der Wielen

Voor wonen en werken, van bibliotheken tot schooltjes, van stadstuintjes tot verkeersknooppunten, ondertussen moeder èn professor: Houben staat haar mannetje.
Op de prachtige website van haar bureau staat: “Je kan alles proberen te analyseren, maar veel heeft gewoon met intuïtie te maken.”

"Er bestaat geen project zonder strijd", schreef architect Francine Houben (1955) in haar column voor het Financieel Dagblad. In 2000/02 was Francine twee jaar professor Architectonische Vormgeving en Mobiliteitsesthetiek aan de TU Delft. In 2007 was ze visiting professor aan Harvard University. In 2010 werkt ze in Birmingham aan de grootste bibliotheek van Europa.
Ingenieur Houben is inmiddels overladen met nationale en internationale prijzen. En Pieter van der Wielen praat drie uur lang met Francine Houben.