vrijdag 23 december

Beri Shalmashi

Beri Shalmashi is scenarist, regisseur en publicist, zij wordt geïnterviewd door Clarice Gargard. Shalmashi heeft Iraans-Koerdische wortels en volgt de huidige opstand in tegen de Islamitsche Republiek in Iran. Shalmashi duidt de ontwikkelingen in diverse radio- en televisieprogramma’s.

Shalmashi studeerde in 2008 af aan de Amsterdamse Filmacademie. Ze won diverse prijzen, waaronder de Zilveren Camera voor Storytelling – met Big Village. Ze schreef columns voor onder meer De Volkskrantis interim consulent bij het Filmfonds en directeur van programmabureau AvantiZe werkt aan de verfilming van Het huis van de moskee van Kader Abdollah.

Clarice Gargard is publicist, film- en programmamaker. Ze schreef onder meer voor NRCDe Correspondent, Vogue en Vrij Nederland. Ze was programmamaker bij o.a. BNNVARA en de VPRO. Onlangs was haar documentaire Ga terug en haal het te zien op NPO 2. Haar interesses liggen bij (hedendaags) verzet, macht en onrechtvaardigheid. Dit is haar tweede Marathoninterview, in 2020 ging ze in gesprek met politicus en schrijver Tofik Dibi.