Metropolis

bekeren

Onze waarheid is beter dan die van jullie! Fanatieke volgelingen van religies uit alle windstreken van de wereld zetten al hun overtuigingskracht in om zieltjes te winnen voor het enige ware geloof. En of bekeerlingen nou om praktische of juist diep gelovige redenen van Opperwezen ruilen, dat maakt ze meestal niet zoveel uit... Hoe meer zielen hoe meer vreugd!

Islamitische bekeerders zijn een zeldzaamheid. Maar Dicky Chandra bekeert niet alleen, hij pakt het ook nog groot aan: hij probeert christelijke priesters voor zijn kamp te winnen. Maar hij moet voorzichtig te werk gaan, want iemand anders van zijn geloof proberen te brengen is bij wet verboden in Indonesië.

In South Carolina, midden in de Bible Belt van de VS, zijn verslaafden vaak de enige mensen die niet naar de kerk gaan. Mark was zo’n ongelovige alcoholist en is daarom door zijn moeder naar ‘Home with a Heart’ gebracht, om een goed christelijk leven te gaan leiden.

Jericho is een ijverige zendeling onder de koppensnellers. Hij is naar de Filipijnse bush gekomen om stammen tot het Christendom te bekeren. Als beloning krijgen ze een stenen huis, maar ze staan niet allemaal te popelen.

Straatpredikanten schieten als paddestoelen uit de grond in Ivoorkust. Boitini uit Abidjan wil dat de hele stad zich bekeert en gaat daarom gewapend met een megafoon en het woord van God de straat op. Maar niet iedereen lijkt daar zo blij mee te zijn...

Maryam uit de sloppenwijken van Nairobi in Kenia had het als Christen erg moeilijk en moest hard werken om de eindjes aan elkaar te knopen. Maar toen ze besloot zich uit praktische redenen te bekeren tot de Islam, werd het leven een stuk gemakkelijker.

In het Roma-dorpje Barbulesti in Roemenië was het niet prettig toeven door hoge misdaadcijfers en alle ellende van dien. Totdat de Pinkstergemeente er schoon schip kwamen maken en de ruige Roma’s met Gods woord omtoverden tot brave bijbeldragende burgers.

In het van oorsprong boeddhistische Zuid-Korea bekeren ze nog ouderwets met een voet tussen de deur. Dominee Nam Yon Seok gebruikt cadeautjes om de mensen te verleiden om christen te worden. Ook brengt hij oude mensen naar zijn Hope University, waar ze getrakteerd worden op een kappersbeurt.