Metropolis

bloot

Jezelf blootgeven; hoe ver ga je daarbij? In deze Metropolis bekijken we naturelle naaktlopers door de gesluierde ogen van bedekte vrouwen en andersom. Waar ter wereld laten we de meeste huid zien?

De Indonesische Gia werkt overdag als naaktmodel en 's avonds als DJ, ook naakt. Zelf vindt ze dit de normaalste zaak van de wereld. Ze zou haar dochter steunen, mocht ze haar moeders voorbeeld willen volgen. Haar landgenoten denken hier over het algemeen anders over.

Een Jaïnistische monnik die naakt door het leven gaat. In India wordt het naakt zijn beschouwd als een symbool van de hoogste heiligheid en niet als iets zondigs. De Jaïnistische monniken geloven dat als je kleding draagt je een grotere kans loopt insecten te schaden die zich tussen je kleding bevinden.

'Wij zien hier blanke toeristen in hun badkleding rondlopen en denken dan, schamen ze zich niet?' De Mexicaanse Don Juan houdt zelfs bij een dagje strand liever zijn kleren aan. Zijn familie en de lokale bevolking denken er net zo over, iets wat voor spanningen tussen hen en de halfnaakte westerlingen zorgt.