In Nederland zijn de boeren boos. Ook in de rest van de wereld is het onrustig op de boerderij. Zoals de boerenprotesten in India tegen het beleid van de regering Modi. In Kenia raakte boer Sewe vele hectaren land kwijt aan overstromingen, omdat de regering weigert een dam te bouwen. Op een berg in Nepal is boer Charlie het Westerse bestaan zat en geniet nu van het boeren op de vierkante centimeter.

Nepal

Charlie uit Ierland besloot op een berg in Nepal een bioboerderij te beginnen, ook al had hij geen ervaring in het boeren. Dankzij een Nepalese goeroe heeft hij veel kennis opgedaan en kan hij zichzelf nu prima voorzien van alle basisbehoeften.

India

Onze correspondent Neeraj mengde zich in de boerenopstand die al maandenlang gaande is. De boeren zijn boos vanwege nieuwe wetten van de regering, waarmee ze veel meer aan de vrije markt worden onderworpen. Neeraj gaat mee met de 65 jarige boerin Ranjit, die eten bereid voor de demonstranten een meedoet in een trekker-optocht.

Peru

Een plek onder de zon, maar geen eigen huis. De meeste van ons hoeven het gelukkig nooit mee te maken. Je huis verliezen en geen dak meer boven je hoofd hebben. Want je huis, dat is je kasteel. In Peru vond correspondent Jeronimo het verhaal van Manuel en Freddy. Nu zij worden opgevangen in een leegstaande stierenvechtarena, hebben ze tijd om een vriendschap op te bouwen.