Metropolis

bruiden

Metropolis stapt wereldwijd in het huwelijksbootje. Of je nu op seksles gaat in Kenia of maagd moet blijven tot je 28ste om de eer van je Spaanse zigeunerfamilie hoog te houden, overal ter wereld is een degelijke voorbereiding op het huwelijk voor bruiden cruciaal.

Kun je je voorstellen om met iemand te trouwen die je nog maar een keer gezien hebt? Bij een huwelijk dat gepland is door matchmaker Vojin is dat het geval. De Albanese Vesna trouwt met de vijftien jaar oudere Servische Ilija, terwijl ze elkaar nog nauwelijks kennen en ze is er dolgelukkig mee.

Het geheim van een goed huwelijk is goede seks, volgens de Keniaanse seksgoeroe mevrouw Mungai. Rose stapt als maagd het huwelijksbootje in en heeft daarom de hulp van Gertrude ingeroepen. Haar eerste tip: “Wees een one-stop-shop voor je echtgenoot, dan zoekt hij het nooit bij een andere vrouw.”

Terwijl de familie van de bruid feest viert tijdens de voorbereiding van de bruiloft, zit de bruid er zelf stilletjes bij. Ze moet zeven dagen geblinddoekt in een kamer zitten omdat ze geen mannen mag zien en spreken volgens deze Pakistaanse traditie.

De Duitse Carlo en Laotiaanse Davanh zijn pas drie maanden verliefd op elkaar. Maar voor de moeder van Davanh is het enige bewijs voor hun liefde het huwelijk en daarom gaan Carlo en Davanh zich nu al verloven. Carlo is zwaar overdonderd door zijn overenthousiaste schoonfamilie en het enorme feest dat in Laos groots gevierd wordt.

Tijdens haar zigeunerhuwelijk moet de Spaanse bruid Soraya de zakdoektest doen. De zakdoek, die oncomfortabel tussen de benen van de bruid wordt gehouden, moet bepalen of de bruid maagd is of niet. Pas als blijkt dat Soraya de test heeft gehaald is het tijd om uitbundig feest te vieren.

De Amerikaanse Julie moet haar bruiloft in haar eentje regelen omdat haar verloofde ver weg woont. Van de tafelschikking tot het versturen van de uitnodigingen; het zorgt voor veel stress en nachten doorhalen. Maar gelukkig is haar moeder overgevlogen om een paar dagen te helpen.