Metropolis

conflicten

Op zoek naar ruzies in de wereld. Tussen man en vrouw, vader en zoon, maar ook tussen complete stadswijken. Hoe gaan mensen wereldwijd om met hun conflicten?

Correspondent Wesley verkent het conflict tussen de meer westerse evangelische kerken en de 'afrikaanse kerk', met veel meer afrikaanse rituelen. Beiden strijden ze om zieltjes in Rio de Janeiro, Brazilië.

In Pakistan is het voor zonen bijna onmogelijk om niet in de voetsporen van je vader te treden: het familiebedrijf verlaten is een grote zonde. Wie dat toch doet, hoort niet meer bij de familie. Zal het correspondent Kazim lukken deze twee kemphanen met elkaar te verzoenen?

In Lima, Peru, ontmoet onze correspondent Jeronimo een vrouw die de vele prostitutie-hotels in haar straat spuugzat is. Hoe dat afloopt...

De ouders van correspondent Josh in de Verenigde Staten, lijden onder de crisis. Dat leidt tot spanningen en conflict, en daar maakte Josh een portret van.

De geheime tunnels naar Egypte zijn een van de levenslijnen van de Gazastrook. Er zijn daarom zelfs alternatieve rechtbanken die bemiddelen bij conflicten tussen smokkelaars en handelaars.

In Amerika past een jongen op de kat van meisje. Wanneer het meisje terugkomt van vakantie doet de kat nogal raar. Wanneer het meisje op YouTube ziet dat de jongen de kat verkleed dingen laat doen, is het meisje boos. Ze vechten hun ruzie uit in een bar, tot vermaak van het publiek.