De hondenopvang van Martin in Peru puilt met 320 honden uit. Omdat hij oudere dieren niet kan slijten op de markt, noemt hij zich trotse baas van 288 viervoeters. In Australië volgen we ‘wombat woman’ Donna, die buideldieren via een schoolsysteem terug probeert te zetten in de natuur. Een kattendame in Casablanca (Marokko) wil niet beweren dat ze katten redt, want dat zou betekenen dat zij zich als mens verheven voelt boven het dier.

Australië

Donna, met de bijnaam de wombatwarrior, vangt wombatwezen op in haar eigen woning. Als deze wombats opgroeien worden ze vaak namelijk minder handelbaar, waarna ze achtergelaten worden als wees.

Costa Rica

In Costa Rica bevalt 99 procent van de vrouwen in het ziekenhuis. De overige 1 procent zoekt een traditionele verloskundige in de jungle op. Daar bereiden Ngäbe-vrouwen de aanstaande moeders voor op een heftige bevalling in hurkpositie, hangend aan een touw. Zonder enige naaktheid of de aanwezigheid van mannen.

Ethiopië

In Ethiopië zijn de meeste verloskundigen mannen. Dat is uniek in de wereld. Juist omdat zij de pijn van een bevalling niet kennen, zullen ze de vrouw op haar woord geloven, is de gedachte.