In Burkina Faso leeft ‘Cowboy Bob’ met zijn geliefde paarden in Ouagadougou, hij rijdt in een leren cowboyvestje door de stad. In Israël had Yechiel een lastige jeugd, hij vond troost in cowboyverhalen. Nu runt hij als een cowboy een grote veeboerderij op de Golanvlakte, en maakt zelf Western zadels. En in Philadelphia haalt Erin, de ‘Concrete Cowgirl’, kinderen van de straat en zet ze op een paard om ze zo de belangrijke dingen van het leven bij te brengen.

Verenigde Staten

In Philadelphia heb je de urban cowboys en cowgirls. Ze vertellen over hoe tijd spenderen met een therapeutisch dier als een paard je uit de problemen houdt. Daarom rijden ze op het asfalt door probleemwijken, in de hoop af en toe een kind op hun paard te zetten en zo een duwtje in juiste richting te doen van jonge levens.

Israël

Zelfs in het kleine Israël vind je cowboys. Toen de Golanvlakte in Syrië werd veroverd namen ze het vee over, waarna spontaan een cowboycultuur ontstond.

Burkina Faso

Ook Burkina Faso heeft iets met paarden. Waar we in Nederland de leeuw hebben, hebben zij het paard. Metropolis-correspondent Seidou springt in het zadel en ontmoet Cowboy Bob, die alles vertelt over de innige vriendschap die veel Burkinabezen hebben met de edele dieren.