Een plek onder de zon, maar geen eigen huis. De meeste van ons hoeven het gelukkig nooit mee te maken. Je huis verliezen en geen dak meer boven je hoofd hebben. Want je huis, dat is je kasteel. In deze aflevering lopen de correspondenten een dagje mee met wereldburgers die hun huis zijn kwijtgeraakt. Ditmaal ook een reportage uit Nederland.

Nederland

Een plek onder de zon, maar geen eigen huis. De meeste van ons hoeven het gelukkig nooit mee te maken. Je huis verliezen en geen dak meer boven je hoofd hebben. Want je huis, dat is je kasteel. In Haarlem worden daklozen opgevangen op een cruiseschip. Vanwege de coronacrisis wordt er toch niet gevaren. Voor de dakloze Ferlin is het een uitkomst: hij heeft eindelijk weer wat rust en regelmaat in z’n leven.

Zuid-Afrika

Een plek onder de zon, maar geen eigen huis. De meeste van ons hoeven het gelukkig nooit mee te maken. Je huis verliezen en geen dak meer boven je hoofd hebben. Want je huis, dat is je kasteel. Tswitwi raakte drugsverslaafd en werd dakloos. Hij verzamelt nu afval dat hij bij een recyclingbedrijf inlevert tegen een kleine vergoeding.

Peru

Een plek onder de zon, maar geen eigen huis. De meeste van ons hoeven het gelukkig nooit mee te maken. Je huis verliezen en geen dak meer boven je hoofd hebben. Want je huis, dat is je kasteel. In Peru vond correspondent Jeronimo het verhaal van Manuel en Freddy. Nu zij worden opgevangen in een leegstaande stierenvechtarena, hebben ze tijd om een vriendschap op te bouwen.

Brazilie

Een plek onder de zon, maar geen eigen huis. De meeste van ons hoeven het gelukkig nooit mee te maken. Je huis verliezen en geen dak meer boven je hoofd hebben. Want je huis, dat is je kasteel. Op het strand van Rio de Janeiro, in Brazilië, vond onze correspondent Castelinho, een man die weinig middelen heeft, maar overloopt van creativiteit. Zijn huis is een kasteel. Van zand, wel te verstaan.