Metropolis

dating

Metropolis gaat overal ter wereld op zoek naar verhalen over dating, versieren en verleiden. Want iedere cultuur heeft haar eigen regels en in ieder land zijn er weer andere dingen not done op het eerste afspraakje. Hoe gaat versieren in zijn werk?

Omdat er steeds minder werk te vinden is in de landbouw loopt het Spaanse platteland snel leeg. Vooral veel vrouwen verruilen het dorp voor de stad. Voor de achtergebleven mannen is het zoeken naar een partner een lastige zaak, maar correspondent Marcos ontdekte een interessante oplossing: de vrouwenkaravaan.

In Congo volgde onze correspondent Petna de "casanova" van Kinshasa. In een van de aardigste bijdragen bij dit thema vertelt Blaise openhartig over zijn baan als bemiddelaar in Congolese liefde.

Vrouwen zijn zoete dingen en de bloemen op aarde. Althans, volgens rokkenjager Jack uit Zambia. Hij is dol op vrouwen maar zodra het woord huwelijk in het spel komt, zorgt hij dat hij weg is.

In Burkina Faso moeten meisjes laten zien wat ze in huis hebben voor ze kunnen trouwen. Door tijdens de initiatieceremonie te laten zien hoe goed ze graan kunnen malen en dansen hopen ze dat een man ze uitkiest om te trouwen. Correspondent Koffi volgt de meiden tijdens deze bijzondere dag. - Geproduceerd door Gideon Vink & Koffi Ametepe

Correspondent Idi in Suriname leert de kneepjes van het vak van meester-versierder Fabian uit Paramaribo, die dol is op Nederlandse stagiaires. Waarom hij geen Surinaamse vrouwen wil? “Ik drink graag melk.”

De enige echte 'pussyman' leeft in Servië. Wel een bijzondere bijnaam, vooral als je weet dat hij een varkenshouder is. Tomislav is verzot op vrouwen en vertelt zijn bijzondere verhaal.

Sharon Rubinstein van de Babe Master-school helpt mensen om aan hun ware geliefde te komen door ze een cursus assertiviteit te bieden. Onze correspondent Yoav volgde een les op deze school en leerde wat je in Israël moet doen om aan de vrouw te komen.

Nog niet eens zo lang geleden regelden in China de ouders de afspraakjes voor hun kinderen. Maar ook op dit gebied doet de moderne westerse wereld haar intrede. Geremigreerde chinezen namen niet alleen geld en kennis, maar ook moderne vormen van daten mee terug naar het vaderland: we gaan speeddaten in Beijing!

Je hebt verleiders en je hebt verleiders. In de Oekraïne heb je professionele verleiders, waar je op een 'pick up'-school leert hoe je moet verleiden. De eerste schoolopdracht: in een overvolle shoppingmall zoveel mogelijk telefoonnummer scoren.

Een goede versiertruc doet wonderen, maar wat nu als je hem niet mag gebruiken omdat de overheid dat verbiedt? Jongeren in Pakistan gaan steeds vrijer om met daten, maar dat wil nog niet zegen dat de Pakistaanse maatschappij dat moderne dating-gedrag zomaar accepteert...