Metropolis

dieren

We kunnen er geen genoeg van krijgen. Van honderd katten op een flatje tot een nijlpaard aan huis. Metropolis neemt een kijkje in de wereld van dierenliefhebbers.

De koe is heilig voor de stam waar ook onze Zambia correspondente Cleopatra toe behoort. Bovendien zijn veel mensen economisch afhankelijk van hun koeien. Een huwelijk van Cleopatra's stam wordt dan ook pas geaccepteerd en ingezegend als er een bruidsschat wordt betaald van vee.

In China eten ze ongeveer alles dat vinnen of pootjes heeft. Bewust vegetarisch zijn kennen ze er nog nauwelijks, en wordt er nog hartstikke raar gevonden. Correspondente Mia zocht Xie Zheng op, hij is al 8 jaar vegetarisch en zit bij de pas opgerichte club 'Vrienden eet je niet'. Geproduceerd door Anna Sophie Loewenberg & Mia Lee

Correspondenten Kel en Eline bezochten even buiten New York een gevangenis. In de paardenstal op het gevangenisterrein worden gevangenen die hun straf er bijna op hebben zitten ingezet om voor oude en mishandelde paarden te zorgen.

Seraphin De Sarto Yaméogo heeft in Burkina Faso de tuin van zijn villa omgebouwd tot een ware mini-dierentuin. Behalve de vele soorten vogels en apen heeft hij ook een paard. En hij zorgt beter voor zijn dieren dan voor zijn personeel. - Geproduceerd door Gideon Vink & Koffi Ametepe

De familie Tobal is de enige familie van slangenvangers in Caïro, Egypte. De familie helpt mensen van de slangen in hun huis af, en brengen de beesten in hun eigen huis onder.

600 puppies in een huis? Het bestaat. In Korea belanden veel pasgeboren puppies op straat en dus besloot deze vrouw de puppies in huis te nemen.

Onze correspondent in Zuid Afrika vond een extreem voorbeeld van dierenliefde: we ontmoeten een man die dol is op zijn nijlpaard. Het beest mag vrij zijn huis in- en uitlopen, en gaat altijd precies op tijd voor de buis liggen voor haar favoriete televisieprogramma: The Bold and the Beautiful.

In Tokio zijn er veel zakenmensen die te krap wonen of een te drukke baan hebben om een huisdier te houden. Voor die mensen is er om te ontspannen na een dagje hard werken het kattencafé: een koffiezaakje waar waar je naast een drankje ook voor een uur een kat kan huren om te aaien.