In Brazilië moeten er rond 8 maanden sexy zwangerschapsfoto’s à la Beyonce komen, waarvoor alles uit de kast getrokken wordt. In Costa Rica baren ze hangend aan een touw met een lange jurk aan, waar de baby bij de geboorte onderuit gevist wordt. In Ethiopië is een groot deel van de verloskundigen man. Zoals Gashaw, die als kind een geliefde buurvrouw verloor tijdens haar bevalling en hierna als kind besloot verloskundige te worden.

Brazilië

Marcos gaat langs bij een Braziliaanse fotograaf die gespecialiseerd is in zwangerschapsfoto's. Je legt er een maandsalaris voor neer, maar dan heb je ook wel een typisch Braziliaanse, licht pikante set foto's om heel je leven op terug te kijken.

Costa Rica

In Costa Rica bevalt 99 procent van de vrouwen in het ziekenhuis. De overige 1 procent zoekt een traditionele verloskundige in de jungle op. Daar bereiden Ngäbe-vrouwen de aanstaande moeders voor op een heftige bevalling in hurkpositie, hangend aan een touw. Zonder enige naaktheid of de aanwezigheid van mannen.

Ethiopië

In Ethiopië zijn de meeste verloskundigen mannen. Dat is uniek in de wereld. Juist omdat zij de pijn van een bevalling niet kennen, zullen ze de vrouw op haar woord geloven, is de gedachte.