Metropolis onderzoekt wereldburgers die van een drankje houden. De 23-jarige Riswandi en zijn vrienden in het voornamelijk islamitische Indonesië borrelen er ondanks het taboe dat rust op het drinken van alcohol er lustig op los. In Peru gelooft men heilig in het gebruik van lustopwekkende, in de jungle gebrouwen sterke drank. Barman Slava in Moskou maakt het nóg bonter: in zijn kelderbar worden alleen échte drinkebroers en -zusters toegelaten.

Indonesië

In het kader van goede voornemens nemen veel mensen zich voor om een maand niet te drinken, om te zorgen dat hun relatie met alcohol niet al te innig wordt. Jamal gaat mee met de 23-jarige Riswandi en zijn muzikantenvrienden in het voornamelijk islamitische Indonesië, die er ondanks het taboe dat rust op het drinken van alcohol er lustig op los borrelen.

Rusland

In het kader van goede voornemens nemen veel mensen zich voor om een maand niet te drinken, om te zorgen dat hun relatie met alcohol niet al te innig wordt. Fedor bezoekt barman Slava in Moskou die in zijn kelderbar alleen échte drinkebroers en -zusters toelaat. Onze correspondent kwalificeert zich met gemak.

Peru

In het kader van goede voornemens nemen veel mensen zich voor om een maand niet te drinken, om te zorgen dat hun relatie met alcohol niet al te innig wordt. In Peru gelooft men heilig in het gebruik van lustopwekkende sterke drank, die in de jungle gebrouwen wordt. Jeronimo bezoekt Diana, 'de barvrouw van de liefde'. Hij gaat mee de jungle in om het brouwproces te aanschouwen.