Metropolis

echte mannen

De Nederlandse man kan goed luisteren en verlaat zelfs de politiek om meer tijd aan z'n gezin te besteden. Is dat nou nog een echte kerel? In Metropolis tips van zijn buitenlandse broeders om te 'remanciperen'.

Niet met kleurloze lak, maar met een fel kleurtje op hun teennagels verlaten Braziliaanse mannen de schoonheidssalon. Daarna gaan ze naar de kapper, om vervolgens spieren te kweken in de sportschool.

De Afghaanse Kaka's worden als echte mannen beschouwd. Het zijn weldoeners, goedegemanierd jegens vrouwen en ouderen en altijd bereid de armen te helpen. Helaas is het een uitstervend 'ras'.

Machismo zit in de natuur van de man, volgens Beto Barreto, de leider van de Colombiaanse Machistas. Hij wil er met zijn beweging voor zorgen dat mannen weer echt man kunnen zijn. Vrouwen moeten daar helaas onder lijden.

Poolse jongetjes dromen er doorgaans niet van om als ze later groot zijn een kantoorbaan te hebben. Dus vinden advocaten en operamuzikanten hun mannelijkheid weer terug bij een boksclub. Tijdens een lekker robbertje vechten.

Kleren maken de man, ook in Kenia. Philemon trekt zijn broek op tot ongekende hoogte. Dat maakt hem een gerespecteerd man in zijn stad. Hij heeft er zelfs zijn baan aan te danken.

Mr. Pakistan ziet er uit als een echte man: één bonk spieren. Maar daaraan dankt hij niet zijn mannelijkheid. Een Pakistaan is pas een echte vent, als hij zijn vrouw in de huishouding helpt.

Echte bulgaarse mannen zouden we in Nederland echte eikels vinden. Ze gaan vreemd, doen illegaal zaken en doen niks in het huishouden. Wel hebben ze dan mooie auto's en mooie lichamen, maar bovenal veel mooie vrouwen.

Antonio uit Nicaragua heeft al 100 vrouwen versleten. Nu heeft hij twee vrouwen tegelijkertijd. Hij doet de hele dag niets anders dan naar de vrouwtjes kijken om er zo veel mogelijk te scoren, met als ultieme doel Julio Iglesias verslaan. Die had er 3000.

Het paleodieet wordt ook wel het holbewonerdieet genoemd: alles lekker rauw eten. Vlees en eieren bijvoorbeeld, net als deze New Yorkers. De moderne jager-verzamelaar probeert zo zijn mannelijkheid te behouden.

In Kenia is Ciska Dresselhuis nog heel ver weg. Van emancipatie hebben ze in dit dorp nog nooit gehoord: de vrouwen doen al het werk terwijl de mannen liggen te lummelen. En ze lijken het allemaal wel best te vinden.