Metropolis

een hondenleven

Van hondenvangers in Jakarta tot een hondenpsychiater in New York: Metropolis toont hoe de wereld omgaat met deze trouwe viervoeters.

Mark is de pitbull van Sergei en Marina (die we al kennen als het kibbelende Letse rijles-stel uit de aflevering 'Verkeerschaos'). Volgens Marina is hun pitbull een soort relatietherapeut voor hun niet altijd even soepele huwelijk: 'Mark begrijpt me'. Daarnaast is Mark ook een prijswinnende pitbull die door Sergei en Marina van hondenshow naar hondenshow wordt gesleept. Enige minpuntje aan Mark: een van zijn testikels is nog niet uitgezakt. Maar die masseren Sergei en Marina er wel uit.

Chrissy en Ono zijn twee witte poedels uit Berlijn. Hun eigenares, Frau Hecke, stuurt ze iedere twee weken naar een schoonheidssalon voor honden zodat ze altijd perfect geknipt en schoongemaakt zijn.

Het hondenras "perro q'ala" ('kale hond' in de lokale taal) heeft volgens veel Bolivianen medicinale eigenschappen. Je kunt ze knuffelen of likken om beter te worden, maar je kunt ook geneeskrachtige soep van hun hersenen trekken.

WAARSCHUWING: deze reportage bevat beelden van ernstige dierenmishandeling en kan als schokkend worden ervaren! Correspondent Jamal gaat op pad met Joni, straathondenvanger in de sloppenwijken van Jakarta, Indonesië.

Ons team uit New York bezocht Christine Agro, zij is een helderziende die met honden praat, en we volgen haar terwijl ze ze de hond Hermione helpt om te wennen aan de baby van haar baasje.

Jarenlange oorlogen hebben van Afghanistan een land geplaagd door landmijnen gemaakt. Daarom worden de honden die helpen bij het opruimen van deze mijnen als ware helden beschouwd door de lokale bevolking.

Voor de aflevering over hondenlevens filmde Bertha Samuel, een veertienjarige herdersjongen van de Masai-stam in Kenia.