Metropolis

eeuwige jeugd

Metropolis gaat wereldwijd op zoek naar allerlei manieren om jong te blijven. Van dobberen in de ruwe olie in Azerbeidzjan, tot het eten van exclusieve apenpiemels in Beijing. En van Keniaanse budget-haarverf gemaakt met koeienstront tot een dag in New York zonder zorgen na een super-healthy glas urine in de morgen.

In China worden penissen van dieren gegeten om mensen jong te houden. Niet alleen van apen, maar ook die van herten, schapen, stieren en ezels. - Geproduceerd door Anna Sophie Loewenberg & Mia Lee

Wie het geheim van jong blijven wil weten, moet bij monsieur Alain zijn in Ouagadougou in Burkina Faso. Hij is al 60 (oud voor Burkinese begrippen), maar nog zo fit als een hoentje. En hij is de baas van de dansvloer. - Geproduceerd door Gideon Vink & Koffi Ametepe

In Suriname maken vrouwen hun vagina strakker en dus jonger door boven een kruidenbadje te hangen. De kruiden die ze gebruiken heten ‘Kill Somebody’; en die ‘somebody’ verwijst naar hun echtgenoten in bed.

Toen de Israëlische Schlomi opmerkte dat er alleen nog maar uitgezakte, oude mensen op zijn kantoor rondliepen, besloot hij zijn leven om te gooien. Door tikkertje te spelen en touwtje te springen met dertigplussers houd hij hen én zichzelf jong.

Bij gebrek aan ezelinnenmelk, baden de Azerbeidzjani’s in olie. Daarvan hebben ze genoeg. Volgens de bevolking blijf je er jong bij, maar experts zeggen dat het kankerverwekkend is.

Wat doe je als anti-rimpelcrèmes niet (meer) werken? Begin de dag eens met een slokje van je eigen urine. Da’s weer eens wat anders dan een versgeperste jus.

Deze oude mannen in Kenia smeren koeienstront in hun haar om het rood te laten kleuren. Daarvan zie je er lekker jeugdig uit.

In New York drinken de dames urine om er jong uit te zien, in Kenia bedekken mannen hun grijze haren met koeienstront en in India combineren ze dat tot het drinken van koeienpies. Het water van de heilige dieren houdt je vitaal.

Hoewel men waarschuwt voor huidveroudering door de zon, is deze Servische man ervan overtuigd dat de zon hem jong houdt. Door elke dag minutenlang direct in te kijken krijgt hij zijn haar terug en hoeft hij zelfs niets meer te eten.